Stik z nami
Stik z nami
stik s ERGO
Vam lahko še kako pomagamo?

Tukaj smo za vas.

Pokličite nas 080 60 68

Asistenčna številka
za klice iz tujine:
+386 2 618 05 20


CSR

Samodejna izmenjava podatkov glede finančnih računov

Mednarodni standard Common Reporting Standard (CRS) pri OECD je namenjen preprečevanju davčnih utaj. Avstrijski finančne inštitucije in zavarovalnice so dolžne identificirati svoje stranke in ugotoviti njihovo davčno rezidentstvo.

Od leta 2021 naprej bo moral ERGO vsako leto skladno s 3. členom GMSG (avstrijski Zakon o skupnem standardu poročanja) avstrijski davčni upravi poslati tudi podatke nekdanje družbe ERGO zavarovalnica, podružnica v Sloveniji. Ta bo posredovala podatke pristojnemu uradu v tujini. To zadeva zavarovalce, zasebne upnike in upravičence do zavarovalniških storitev ter prevladujoče osebe pasivnih pravnih subjektov, ki davčnega rezidentstva nimajo izključno v Avstriji.

Med informacije, ki jih je potrebno javiti, sodijo med drugim:

  • Davčna številka oseb, ki so dolžni podati prijavo
  • Vrednosti premoženja oz. odkupne vrednosti zavarovalnih pogodb

Prijavo so dolžne podati stranke z zahtevki iz pogodb za življenjsko zavarovanje, ki ustvarjajo kapital in imajo prebivališče (davčno rezidentstvo) izven Avstrije. 

Prosimo, obrnite se na svojega davčnega svetovalca, če ne morete točno odgovoriti na vprašanje glede svojega davčnega rezidentstva. Svetovalec bo skupaj z vami razjasnil, kje imate davčno rezidentstvo. Glede davčnih zadev ne smemo izvajati svetovanja.  

ERGO bo od oktobra 2020 dalje pošiljal povpraševanja strankam, ki jih to zadeva in sicer z namenom pridobitve in naknadnega posredovanja potrebnih informacij. Obrazci za vpis lastnih podatkov so priloženi.

 

Vaša ocena strani

0 0